plaatje mediation_edited.jpg

Echtscheidingsmediation

Medation bij echtscheidingen

 

De keuze om uit elkaar te gaan is voor vele koppels een grote beslissing. Laat staan het proces wat u te wachten staat waarin u graag alles goed geregeld wilt hebben.


U kunt op verschillende manieren u scheiding organiseren. Mediation is een uitstekende keuze om het proces rondom uw scheiding goed te regelen. Tijdens de mediation wordt er diep ingegaan op uw wensen en kan er worden stilgestaan bij de bijkomende emoties die de scheiding teweeg brengt. Dit is belangrijk omdat er altijd een wens achter ieder verhaal zit.

Voor stellen met kinderen is het belangrijkste dat de kinderen zo min mogelijk last ervaren van uw scheiding. Naast het beperken van de last zullen er praktische keuzes gemaakt moeten worden voor de toekomst.


Wie gaat waar wonen?


Is er sprake van alimentatie of co-ouderschap? Bij wie zijn de kinderen tijdens hun verjaardag of tijdens de feestdagen? Hoe worden vakanties ingevuld? Op deze vragen zullen we antwoorden zoeken waarna deze worden vastgelegd in het convenant. Wanneer de rechter dit convenant heeft goedgekeurd zijn de afspraken juridisch afdwingbaar.